Pakolaisten vastaanottaminen on ollut kansainvälinen kysymys jo monen vuoden ajan. 21.08.2019 ilmestyneessä Maaseudun Tulevaisuus -lehden tekemässä jutussa haastateltiin suomalaisia ja heidän kantaansa Välimereltä pelastettujen pakolaisten ottamisesta Suomeen.

 

 

Olen vahvasti sitä mieltä, että apua tarvitsevia ihmisiä tulisi auttaa mahdollisuuksien mukaan. Maailmassa on monia ihmisiä, jotka elävät huonoissa olosuhteissa ja joutuvat sen takia pakenemaan kotiseudultaan. Ymmärrän, että näillä ihmisillä on kotimaassaan niin epävakaa tilanne, kuten jatkuva sota, että he joutuvat jättämään kotiseutunsa ja pakenemaan turvallisemman elinympäristön toivossa muualle. Mielestäni näitä henkilöitä tulisi auttaa tarpeen mukaan ja heitä voitaisiin ottaa Suomeen asumaan, sillä täällä elintilanne on hyvä ja rauhallinen. Sitä paitsi suomi on harvaan asutettu maa ja täällä on tilaa ylimääräisille ihmisille.

 

 

Toisaalta pakolaisten ottaminen Suomeen voi olla ongelma Suomen taloudelle. Suomi on hyvinvointivaltio, minkä takia rahaa tarvitseville myönnetään tukia Kelan toimesta. Jos siis pakolaiset tulevat Suomeen pelkästään apurahojen ja erilaisten tukien perässä, ei heillä mielestäni ole oikeutta tulla kuluttamaan työskentelevien suomalaisten verorahoja. Jos pakolaiset tulisivat Suomeen työskentelemään ja toisivat lisää työvoimaa ja veronmaksajia, olisi mielestäni hyödyllistä kaikkien kannalta tarjota heille turvapaikkaa. 

 

 

Turvapaikan tarjoaminen voi siis mahdollistaa uusia ulottuvuuksia Suomelle, mutta myös haitata hyvinvointivaltion toimivuutta. Lopputulos riippuu siten itse pakolaisista. 

 

https://www.maaseuduntulevaisuus.fi/politiikka/artikkeli-1.492496